Barion Pixel
Fejlődj velem!

Futóedzőként amatőr sportolók edzéseit tökéletesítem, hogy elérjék a céljukat, vagy akár még többet

+36705063269

Top
 
Kamerás

Futómozgás elemzés

Így lettem

A Testnevelési Egyetem anatómia és biomechanikai órákon tanultak biztos alapot adott, hogy tanulmányaimat Hamburgban a Currex Akadémián bővítsem, ahol specifikusan a futómozgás elemzését, a tipikus futó sérülésekről és a prevenciós lehetőségekről tanultunk.

Kezdetben a tanultak szerint padon, „steril” labor környezetben végeztem a méréseket. Sokszor érkezett hozzám a kérdés: Ugyan úgy mozgok futópadon, mint a szabadban? A fő mozgásminták itt is megmutatkoznak, azonban az elrugaszkodás a futószalag hajtó mozgása miatt szinte teljesen kiesik. Nem hagyott nyugodni a gondolat, így több tucat próbamérés után, merítve a tanulmányokból és a tapasztalatokból kialakítottam a saját módszerem, amit a szabadban végzek, a futók természetes közegében.

Mérés

Hogyan zajlik a mérés?

Az első alkalommal a felvételeket rögzítem. A mozgáselemzés anamnézis felvétellel kezdődik, átbeszéljük a sportmúltad, esetleges sérüléseid, panaszod, jövőbeli céljaid.

Ezután felhelyezésre kerülnek a markerek, amiket megfelelő anatómiai pontokra ragasztok föl.

Futás előtt a statikus testhelyzetet rögzítem két síkból. Már ilyenkor figyelemre méltó információt lehet kiolvasni, például asszimetriákat.

Végezetül rögzítésre kerül a lényeg, a futás. A futómozgást 3 irányból rögzítem, kocogó és lendületes tempóval. Ha az időjárás engedi akár mezítláb is.

Elemzés

Mit kapsz?

Már csak a felvételek visszanézése is hasznos feed back. Kívülről nem jellemző, hogy látjuk magunkat. Egy egy hanyag tartás, mély súlypont már egyből szembetűnik a szögek berajzolása nélkül is.

A felvételek alapos elemzése után, kézhez kapod a riportot, ami több oldalon keresztül mutatja be a mozgásod, a helyes és a javítandó pontokat. A második találkozásunkkor történik a javítás, egy hatékonyabb, gazdaságosabb minta érdekében. Ehhez rávezető gyakorlatokat, futóiskolát, nyújtó és erősítő gyakorlatokat mutatok. A közös gyakorláskor a testtudat tökéletesedik, ami csak az otthoni szorgalmas munkával fog tudni beépülni.

Neked?

Kinek ajánlott?

Akik még jobb futókká szeretnének válni

Akik külső visszajelzést szeretnének a mozgásukról

Kezdő futóknak, hogy az alapok helyesen legyenek letéve. Egy berögzült mozgásmintán sokkal nehezebb változtatni.

Preventív szemléletű futóknak, akik életük végéig szeretnének futni

Akik csökkenteni szeretnék a futás által a testünkre ható becsapódó erőket

Akik felszínre szeretnék hozni gyenge pontjaikat, így tudni fogod min érdemes javítani

Helyszín:

1112 Budapest Törökbálinti út 72.

Ár

35000 Ft

Jelentkezés

+36705063269

futas@fannirun.hu